Search recipes form

Hae resepti

Search recipes form

Hae resepti

Grillad fisk med saffranssås

Ainekset:

2 nieriää tai muuta grillaamiseen sopivaa kalaa Rasvainen kala sopii parhaiten.

Sahramikastike:

Aioli

100 g ranskankermaa

Heinz Chilli Sauce -kastiketta

1/2 g sahramia

2 luumutomaattia

1/2 punaista paprikaa

1 maustemitta rouhittuja fenkolinsiemeniä

Mausteseos:

1 sitruuna

2 rkl kuivattua oreganoa

2 rkl kuivattua rakuunaa

1/2 tl kuivattua timjamia

Suolaa ja pippuria

1 nippu tuoreita yrttejä, kuten persiljaa, timjamia, rosmariinia, oreganoa ja rakuunaa

  • Annokset 4 henkilöä
  • Aika 20min

Valmistus:

1. Sekoita aioli ranskankerman ja Heinz Chili Sauce -kastikkeen kanssa. Lisää sahrami.

2. Halkaise luumutomaatit lohkoiksi. Poista siemenkota ja kuori terävällä veitsellä. Leikkaa tomaatinliha ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita kastikkeeseen fenkolin kanssa.

3. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kalan kanssa. Kastiketta voi käyttää myös grillatun lihan kanssa tai täyteläisenä salaatinkastikkeena. 

4. Leikkaa kalan paksuimpaan kohtaan viiltoja. Purista puolikkaan sitruunan mehu kalan päälle ja sisään.

5. Sekoita kuivatut yrtit ja hiero seos kalaan. Mausta sitten kala suolalla ja pippurilla. Levitä tuoreet yrtit kalan päälle ja sisään.

6. Laita päälle sitruunaviipale ja pingota kala halsterin sisään.

7. Grillaa kalaa 5–7 minuutin ajan. Käännä muutaman kerran, ettei kala pala.

 

print