Search recipes form

Hae resepti

Search recipes form

Hae resepti

Kalaa ja ranskiksia

Ainekset:

500 g pieniä herkkuperunoita

1 keltasipuli

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl raastettua sitruunankuorta

suolaa ja karkeaksi rouhittua mustapippuria

600 g kalafileetä, esim. turskaa

1 dl vehnäjauhoa

1 muna

1 dl korppujauhoa

noin 1 rkl voita paistamiseen

suolaa ja jauhettua pippuria

Kastike:

2 dl Heinz Ketchup -ketsuppia

 1 rkl majoneesia

1/2 dl ranskankermaa

Lisukkeeksi:

sitruunaviipaleita

halutessa tuoreita timjaminoksia

  • Annokset 4 henkilölle
  • Aika 35 minuuttia

Valmistus:

  1. Halkaise perunat kahtia ja aseta uuninkestävään vuokaan yhdessä sipulilohkojen kanssa.
  2. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja sitruunankuori.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita uuniin 225 °C:seen noin 25 minuutiksi.
  4. Kaada kahdelle matalalle lautaselle vehnäjauhoa ja korppujauhoa.
  5. Riko muna kulhoon. Lisää sekaan ruokalusikallinen vettä ja vatkaa sekaisin.
  6. Leikkaa kala paloiksi ja mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
  7. Kääntele kala ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja sitten korppujauhoissa.

    Kuumenna voi paistinpannussa ja paista kalat keskilämmöllä, kunnes ne ovat paistuneet kullanruskeiksi molemmilta puolilta.

  8. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja tarjoile kalan sekä perunoiden kanssa. Laita lisukkeeksi sitruunaviipale tai hieman tuoretta timjamia.
print