Heinz common images

Heinz Finland | FAQs

FAQ
Usein Kysytyt Kysymykset

Jos sinulla on kysyttävää yrityksestämme, tuotteistamme, tai tavasta jolla teemme maukasta ja nautinnollista ruokaa, löydät vastauksen kysymyksiisi täältä…

Heinzin asiakaspalvelutiimi on vastannut muutamiin tuotteitamme ostavien asiakkaidemme yleisimmin kysymiin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi alta, voit kysyä meiltä täältä.

MITÄ HEINZ LOGOSSA OLEVA ’57 VARIETIES’ TARKOITTAA?
Matkustaessaan junalla New Yorkissa vuonna 1896 perustajamme Henry J Heinz huomasi mielestään fiksun 21 kenkätyyliä mainostavan mainoksen. Vaikka Heinz valmisti tuolloin enemmän kuin 60 tuotetta, Henry piti 57:ää onnennumerona, joten hän alkoi käyttää slogania "57 Varieties" = "57 lajiketta" kaikessa mainostamisessaan. Nykyään yrityksellä on yli 5700 tuotetta ympäri maapalloa, mutta käyttää silti taianomaista numeroa "57". Lue lisää Heinzin historiasta.
MITEN LÖYDÄN, MISTÄ OSTAA LEMPI HEINZ TUOTTEITANI?
Koska tuotteemme ovat monen ruokakaupan suosituimpia tuotteita, monet supermarketit myyvät tuotteitamme. Jos lähikauppasi Heinz valikoima on rajattu, pyydä kauppiastasi ottamaan lempituotteesi valikoimiinsa.
LOPETTAAKO HEINZ TIETTYJEN TUOTTEIDEN VALMISTUSTA IKINÄ?
Aika ajoin lopetamme jonkun tuotteen valmistuksen, yleensä uuden reseptikehityksen tai rajoitetun erän takia. Tarkistamme jatkuvasti tuotevalikoimaamme ja päivitämme sekä parannamme reseptejämme.
KÄYTTÄÄKÖ HEINZ GENEETTISESTI MUUNNELTUJA (GM) ELINTARVIKKEITA TUOTTEISSAAN?
Heinz on sitoutunut ryhtymään kaikkiin mahdollisiin toimenpiteisiin varmistaakseen, että Heinz tuotteissa ei ole geneettisesti muunneltuja ainesosia. Jos muuntogeenisen materiaalin esiintyminen on mahdollista, tai jos ainesosat ovat peräisin soijasta tai maissista, hankimme ei-geenimuunneltuja ainesosia vastuullisilta toimittajilta. Tästä syystä suoritetaan valmistajasta riippumaton ja puolueeton testaus kolmannen osapuolen toimesta.
MITÄ ON LYKOPEENI?
Lykopeeni on luonnollinen punainen pigmentti, joka antaa tomaateille niiden luonnollisen, punaisen värin. Todisteet viittaavat, että se on myös voimakas antioksidantti, jolla on positiivisia terveysvaikutuksia. Suurin osa ravinnosta saamastamme lykopeenista tulee tomaateista. Kehon on helpompi hyödyntää kypsennetyistä tomaateista saatava lykopeeni.
MITÄ KEINOTEKOISIA VÄRI-, MAKU- JA SÄILÖNTÄAINEITA HEINZ TUOTTEISSA KÄYTETÄÄN?
Mahdollisuuksien mukaan emme käytä tuotteissamme keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita. Tarkista aina täydelliset ainesosa- ja ravitsemustiedot etiketistä.
ONKO TOTTA, ETTÄ JOISSAIN HEINZ TUOTTEISSA ON PALJON SUOLAA?

Heinz on vähentänyt suolaa ja tehnyt vähemmän suolaa sisältäviä versioita monista suosituimmista tuotteistaan kuten Tomaattiketsupista ja HP kastikkeesta. Nämä tuotteet eivät sisällä keinotekoisia makeutusaineita ja niissä on vähintään 25% vähemmän suolaa kuin alkuperäisissä resepteissä. Heinz on jo kauan tehnyt yhteistyötä suolaa vähentävien kampanjoiden kanssa. Uusimpana Heinz ilmoittautui Department of Health Responsibility:n kumppaniksi kasvattamaan hyvinvointia ja terveyttä, mukaan lukien vähentämään suolan käyttöä.

Viime vuosien aikana Heinz on jatkanut yli 25 vuotta sitten alkanutta ohjelmaansa vähentää suolan määrää ydintuotteissaan. Heinz tomaattiketsuppien suolapitoisuutta on laskettu melkein 40% tarjoten silti sama Heinzin maku. Kymmenessä vuodessa Heinz papujen suolapitoisuutta on vähennetty melkein 50% ja Heinz tomaattikeitossa sitä on vähennetty melkein 45% - kuluttajien makumieltymykset mukaan huomioiden ja samalla silti tarjoten tuttua makua, jota kuluttajat arvostavat.

VOIKO TOMAATTIKETSUPPIPULLOT KIERRÄTTÄÄ?
Kyllä. Heinz Tomaattiketsuppi muovipullot on tehty PET muovista, joka on täysin kierrätettävä.
TARJOAAKO HEINZ YRITYSTIETOA KOULU JA OPISKELUPROJEKTEIHIN?
Löydät tältä sivustolta paljon yritystietoa, kuten yrityksen historiaa, bränditietoa ja uutisia.
KUINKA MONTA PAPUA ON SUUNNILLEEN YHDESSÄ PURKISSA?
415 g purkissa on suunnilleen 465 papua.
KUINKA MONTA TÖLKKIÄ KEITTOA TEHDÄÄN JOKA MINUUTTI?
Suunnilleen 1600 tölkkiä.