Minilihapullat

Heinz common images
Minilihapullat
 Minilihapullat
palvelee 24kpl Annoksia
VALMISTELUAIKA
15 minuuttia
KOKKAUSAIKA
20–25 minuuttia
Nämä tahmeat minilihapullat ovat täydellinen sekoitus makeaa ja suolaista. Jaa kavereiden kanssa tai tarjoile herkullisena alkupalana - teet illalliskutsujen historiaa!
AINESOSAT
MENETELMÄ
AINESOSAT

Lihapullat:

300 g porsaan jauhelihaa

30 g pehmeitä leivänmuruja

Pieni punasipuli hienonnettuna

Kevyesti vatkattu keskikokoinen kananmuna

2 rkl raastettua parmesaania

Auringonkukkaöljyä paistamiseen

1 rkl silputtua persiljaa + ylimääräistä tarjoiluun

Kuorrute:

5 rkl Heinz Tomato Ketchup -ketsuppia

1 murskattu valkosipulin kynsi

2 tl savustettua paprikajauhetta

1 rkl sherryviinietikkaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl voita

1 rkl fariinisokeria

24 cocktailtikkua

Nämä tahmeat minilihapullat ovat täydellinen sekoitus makeaa ja suolaista. Jaa kavereiden kanssa tai tarjoile herkullisena alkupalana - teet illalliskutsujen historiaa!
MENETELMÄ
1.
Lämmitä uuni 190/170 (kiertoilmauuni) celsiusasteeseen.
2.
Yhdistä jauheliha, leivänmurut, persilja, sipuli ja parmesaani kulhossa. Lisää kananmunaa, joka sitoo seoksen tiiviiksi.
3.
Kastele kädet ja ota seosta kukkurallisen ruokalusikan verran. Pyörittele 24 lihapullaa. Aseta valmiit lihapullat leivinpaperille.
4.
Kaada lihapullien päälle öljyä ja paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat läpikypsät ja alkavat ruskistua. Käännä puolivälissä.
5.
Tee kuorrute, kun lihapullat ovat uunissa. Laita kaikki ainekset pienelle pannulle, anna kiehua hiljalleen ja sekoita tasaisin väliajoin. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa saostua ja muuttuu kiiltäväksi.
6.
Kaada puolet kuorrutteesta lihapullien päälle ja pyörittele niitä, jotta seos levittyy tasaisesti. Laita pullat takaisin uuniin 5 minuutiksi.
7.
Kun lihapullat ovat valmiita tarjoiltavaksi, aseta jokaiseen cocktailtikku ja siirrä tarjoiluastiaan. Sirottele päälle persiljaa ja tarjoile jäljelle jääneen ketsuppikuorrutteen kanssa.